Photonikzentrum

Berlin

Photonikzentrum

Berlin

Client:WISTA-Management GmbH, Berlin

Architect:Sauerbruch Hutton, Berlin

Facade area: 7800 m²

Completion: 1998

Materials used: Aluminium

Project Data

more informations

Together with the Architekturbüro Sauerbruch Hutton, Schneider created a building with natural air-conditioning, meeting the highest aesthetic and functional requirements.

The facade of the laboratory has two shells. The external shell, including the upper cover of the air gap, is made of a special aluminium construction with in a post and beam design.

The primary facade is made of aluminium vertically sliding windows, equipped with insulating glass. The sun protection is located between the primary and secondary facade, in order to reduce the weathering of the coloured sun protection blinds.

Back to overview